Wie is iaRF?

De oorsprong van iaRF - ingenieurs- en adviesdiensten Rob Froeling ligt in de kennis en ervaring van de oprichter van het bedrijf, die het na 18 jaar tijd vond om de ervaringen uit diverse loondienstbetrekkingen op een andere manier te gaan benutten.

Kennis bouw je in de loop der jaren op, en dan?
Je kunt kennis op verschillende manieren gebruiken: alles ten gunste laten komen van één bedrijf is een optie, maar het is natuurlijk nog veel interessanter om deze kennis aan meerdere bedrijven aan te bieden, waardoor voor de kennisaanbieder en voor de kennisvrager een win-win-situatie ontstaat.
Doel is om met die bedrijven (de kennisvragers) een goede en langdurige relatie op te bouwen en daarmee een goed functionerend netwerk in het leven te roepen.

Een bedrijf start je uiteraard niet zonder doelstellingen. Dat geldt ook voor iaRF - ingenieurs- en adviesdiensten Rob Froeling.
Onze doelstellingen zijn:

Sinds oktober 2012 beschikt iaRF - ingenieurs- en adviesdiensten Rob Froeling over het certificaat VCA-VOL.

Voor een overzicht van onze kennis en ervaringen klikt u hier of op het woord Referenties in het menu hiernaast. Let wel, dit overzicht is niet alles omvattend, maar geeft wel een beeld van het werkterrein van iaRF - ingenieurs- en adviesdiensten Rob Froeling.

Voor wie werkt iaRF?

Het gebied waarop wij opereren is breed.
Naast werkzaamheden voor metaalverwerkende bedrijven zoals machinefabrieken verlenen wij onze diensten ook aan produktiebedrijven met en zonder een eigen engineeringsafdeling, aan adviesbureau's of versterken wij de vaste bezetting bij ingenieursbureau's. Hierbij maken wij geen onderscheid in branches. Op de pagina referenties hebben we getracht hiervan een redelijk beeld weer te geven.

Hieronder vind u een verkort overzicht van het werkterrein waarop wij ons (hebben) begeven. Uiteraard willen wij ons niet beperken tot deze gebieden, en laten wij ons graag uitdagen om ons nieuwe disciplines eigen te maken!

BNC-koppeling: wireframe en gerendered (AutoCAD)
  BNC-koppeling: als wireframe en gerendered (AutoCAD 3D)

Een Excel-grafiek als uitkomst van een belastingsberekening
  Excel-grafiek als uitkomst van een belastingsberekening

Waarmee werkt iaRF?
Engineering wordt (bijna vanzelfsprekend, tegenwoordig) uitgevoerd op de computer. Zelf werken we met de nieuwste versies van de werktuigbouwkundige software van Autodesk, momenteel dus AutoCAD® 2017 en AutoDesk Inventor® 2017 Professional. Ook 3D-tekeningen in AutoCAD® 20xx kunnen wij voor u maken! Wij bevelen echter aan om in plaats hiervan te kiezen voor Inventor®. iaRF - ingenieurs- en adviesdiensten Rob Froeling werkt als Inventor 2013 Certified Professional.
Met Solidworks® is intussen ook ruimschoots ervaring opgebouwd, zodat wij u ook hiermee kunnen ondersteunen.
Voor berekeningen die in eigen huis worden uitgevoerd maken we o.a. gebruik van MITCalc®.
Mede door onze goede kennis van computers en software leren wij zeer snel. Gebruikt u andere software dan Inventor® of AutoCAD®, dan hoeft dat geen probleem te zijn. Indien gewenst kunnen wij ons in korte tijd vertrouwd maken met uw software, zodat u geen last heeft van lange inwerktijden.

Maar mocht u er ondanks de vergaande automatisering van tegenwoordig toch op staan een handmatig aangemaakte tekening te ontvangen, dan behoort dat uiteraard ook tot de mogelijkheden. Ook een revisie van uw bestaande calques is dus nog steeds een optie (hoewel overzetten naar een digitaal bestand vaak toch een veel beter en vooral goedkoper idee is)!